elektricni_avtomobili_nemcijaUrad, ki je nastal v sodelovanju Ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo ter Ministrstva za promet, gradnjo in razvoj mest, je pričel delovati v mesecu februarju 2010. Kot so povedali, je namen urada pripraviti praktične in aktualne rešitve za razvoj mobilnosti na električni pogon. Sodelovanje obeh ministrstev, ki se bosta pri pripravi materialov in ciljev lahko zanašali tudi na ostala ministrstva, tako prinaša dodatno znanje z različnih področij.

Med pomembne cilje urada poznavalci štejejo tudi konkretizacijo in nadaljni razvoj Nacionalnega načrta razvoja mobilnosti na električni pogon, poleg tega pa tudi pripravo konkretnih idej za uresničitev cilja, in sicer milijon vozil na električni pogon v Nemčiji.

Kot so še povedali, je premik k uporabi novih pogonskih virov energije glavni izziv mobilnosti v 21. stoletju. Gre za vprašanje, ki je pomembno tako za državljane in državljanke, kot tudi predstavnike industrije. Zaradi pomembnosti tega problema je nujno, da vsi relevantni akterji sodelujejo pri pripravi rešitev.

Vir novice in fotografije: http://www.bmvbs.de/-,302.1117856/Bundesminister-Ramsauer-und-Bu.htm