severni_medved

Polarni medved sestavljen iz 95.000 lego kock in 1.100 ur dela

Z negotovim stanjem ekosistemov s katerim se soočamo danes, je težko vedeti, katere ogrožene vrste bodo še naokoli za bodoče generacije, in katere bodo šle po sledeh ptice dodo. Zato je toliko bolj pomembno, da dvigujemo današnjim otrokom zavest o teh izginjajočih živalih čim bolj zgodaj in pogosto, saj bo njihov odnos in njihova dejanja, ko bodo odrasli, lahko odločali o usodi planetarne biodiverzitete.

S tem v mislih, živalski vrt v Philadelphii izobražuje svoje mlade obiskovalce o pomembnosti ohranitve živalskih in rastlinskih vrst na posebno domišljen način – z razstavo ogroženih živali sestavljenih iz lego kock. Za projekt so angažirali svetovno priznanega lego umetnika Seana Kenneya, ki je sestavil 34 različnih živali, za kar je potreboval več kot eno leto, kar je njegov največji projekt do sedaj. Razstava vključuje skulpture ogroženih ptic, žab in sesalcev, njena posebnost pa je polarni medved sestavljen iz 95.000 lego kock. Poleg same skulpture, razstava vključuje tudi opis, kako je ogrožen habitat posamezne živali ter preproste korake, ki jih lahko naredi vsak izmed nas, za zaščito teh področij (recikliranje, izogibanje okoljsko neodgovornim produktom, vožnja s kolesom, ipd.).

Upravnik in zaposleni v živalskem vrtu upajo, da bodo obiskovalci odšli z boljšim razumevanjem ogroženih ekosistemov in z znanjem, kaj lahko naredijo, da zmanjšajo svoj vpliv: »Vsak otrok, in tudi odrasli, se lahko poistoveti z univerzalno željo po ohranitvi in zaščiti našega planeta, mesta, ki ga imenujemo naš dom,« je še povedal Vikram Dewan, direktor živalskega vrta.

Vir: TreeHugger