Očistimo SlovenijoAkcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu smo že predstavili v 48. številki revije EOL, organizatorjem akcije pa je v zadnjem času uspelo pridobiti podporo še večjega števila državnih inštitucij. Tako so se v akcijo v preteklih dneh aktivno vključili Ministrstvo za obrambo, Slovenska vojska, Uprava RS za zaščito in reševanje, Policija in Direkcija Republike Slovenije za ceste.

Slovenska vojska je napovedala, da bodo približno štirinajst dni pred glavno akcijo na testnem primeru izvedli čiščenje enega večjih odlagališč, tako da bodo na praktičnem primeru pokazali, kako bo potekalo čiščenje na dan glavne akcije, v soboto 17. aprila 2010. Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič je tako povedala: “…podpiramo tudi ta hvalevreden projekt, h kateremu pristopamo z razpoložljivimi tehničnimi in človeškimi zmogljivostmi, ki jih lahko ponudimo tako na institucionalni ravni, kot tudi s prostovoljnim kolektivnim sodelovanjem pripadnikov ter vključevanjem posameznikov v okoljih, kjer delajo in živijo.”

Policija bo na dan akcije opozarjala na nevarnosti in urejala promet, k sodelovanju v akciji pa so povabili tudi policiste in policistke, ki tisti dan ne bodo imeli službenih obveznosti. Direkcija RS za ceste pa je ponudila pomoč pri odvozu zbranih odpadkov na deponije.

Celotno sporočilo za javnost si lahko preberetedoc small tukaj , več o akciji si lahko preberete na spletni strani akcije ali se pridružite podporni skupini na Facebook-u.