Nov spletni portal Dobrote slovenskih kmetij

Kmetije lahko s svojimi izdelki na portalu sodelujejo brezplačno.
Kmetije lahko s svojimi izdelki na portalu sodelujejo brezplačno.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) je v sodelovanju KGZS - Zavodom Ptuj, v sklopu EIP projekta Seneno meso in mleko, zasnovala nov spletni portal Dobrote slovenskih kmetij. Kot je povedal direktor KGZS Janez Pirc je namen portala, »da se kmetije s svojimi pridelki in izdelki predstavijo končnemu kupcu. Prek njega želimo prispevati k razumevanju pomena pridelave hrane v neposredni bližini ter med različne skupine porabnikov širiti kulinarično ponudbo slovenskih kmetij. Portal odpira nove možnosti prodaje v javne zavode, zadruge, trgovske ter HORECA sisteme. Na željo ponudnika, ki jo bo označil ob vpisu v bazo portala, bodo tako podatki o pridelkih in izdelkih kmetij posredovani različnim prodajnim sistemom.«

Kmetije lahko s svojimi izdelki na portalu sodelujejo brezplačno, pogoj za vpis je, da je vključena ponudba, izdelek pridelan in predelan na kmetiji. Portal posebej izpostavlja oznake višje kakovosti in priznanja ocenjevanj Dobrote slovenskih kmetij.

Letos bo potekal že 32. festival Dobrote slovenskih kmetij, in sicer med 3. in 5. septembrom 2021 v Minoritskem samostanu na Ptuju. V času festivala se bo odvijala kulinarična zgodba slovenskega podeželja, podeljena bodo tudi priznanja najboljšim. Za vrhunsko kakovost jih bo letos prejelo 883 od skupno 987 senzorično ocenjenih izdelkov kmetij iz Slovenije in zamejstva.

Vir: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija
iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje spletne strani je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.