Fraport Slovenija, d.o.o.

Zgornji Brnik 130 a
4210 Brnik - aerodrom
Slovenija
www.fraport-slovenija.si
Kontaktna oseba

Novice

 • Čebelji panji na letališču tudi kot test za kakovost okolja

  Na svetovni dan čebel je na ljubljanskem letališču dom dobilo skupno deset čebeljih družin avtohtone vrste kranjska čebela. Te koristne živalce bodo imele prav posebno nalogo. Družbi Fraport Slovenija bodo pomagale pri ...

 • Fraportu Slovenija nagrada za najboljše poročilo na področju trajnostnega razvoja

  Družba Fraport Slovenija je prejela nagrado za najboljše letno poročilo na področju trajnostnega razvoja na 18. tekmovanju za strokovne nagrade na področju poslovnega in računovodskega poročanja, ki ga organizira časnik ...

 • Trajnostno poročilo Fraporta Slovenija

  Fraport Slovenija je izdal Trajnostno poročilo 2016. To je drugo poročilo družbe, v katerem so sistematično zbrana vsa prizadevanja v smeri trajnostnega razvoja. Poročilo prikazuje, kako poteka nadaljevanje obstoječih trajnostnih ...

 • Že četrtič Festival zabavnega letališča

  Fraport Slovenija je v sodelovanju s podjetji in organizacijami, ki delujejo na letališču, 3. junija izpeljal že četrti Festival zabavno letališče. Festival je namenjen zaposlenim, njihovim družinskim članom in prijateljem.

 • Souporaba električnih vozil na Aerodromu Ljubljana

  Aerodrom Ljubljana je s podjetjem Avantcar oktobra 2016 na letališču odprl postajališče za souporabo električnih vozil.

 • Med prestolnico in letališčem s souporabo električnih vozil

  Aerodrom Ljubljana in Avantcar sta na ljubljanskem letališču odprla postajališče za souporabo električnih vozil.

 • Aerodrom Ljubljana uspešno obnovil dva certifikata

  Okoljska prizadevanja Aerodroma Ljubljana so bila v minulih dneh nagrajena z obnovitvijo certifikatov Aiport Carbon Accreditation in Evropske zelene pisarne.

 • Jaz, ti, mi za Slovenijo – Stara plastenka za nov inkubator

  Aerodrom Ljubljana se je v pomladnih mesecih pridružil vseslovenskemu okoljsko-humanitarnemu projektu Jaz, ti, mi za Slovenijo – Stara plastenka za nov inkubator.

 • Trajnostno poročilo za leto 2015

  Aerodrom Ljubljana s številnimi ukrepi celovito pristopa k trajnostnemu razvoju. Kakšna so naša prizadevanja v smeri trajnostnega razvoja, je tokrat prvič sistematično in pregledno zbrano na enem mestu ...

 • Na letališču bo raslo število zelenih ukrepov

  Aerodrom Ljubljana je lani nadaljeval z izvajanjem ukrepov za zmanjševanje škodljivih vplivov na okolje. Za udejanjenje ukrepov za zmanjšanje ogljičnega odtisa je prejel certifikat Airport Carbon Accrediation za drugo raven.

 • Aerodrom Ljubljana zmanjšuje ogljični odtis

  Aerodrom Ljubljana, d.o.o., si že od leta 2012, ko je prvič izmeril svoj ogljični odtis in pridobil certifikat Airport Carbon Accreditation na prvi ravni, prizadeva zmanjšati izpuste toplogrednih emisij v okolje in postati »ogljično nevtralen«.

 • Ohranjamo okolje za prihodnje generacije

  Pri Aerodromu Ljubljana s številnimi ukrepi celovito pristopamo k trajnostnemu razvoju. Slovenski inštitut za kakovost in meroslovje je konec maja presodil, da si za sistem ravnanja z okoljem zaslužimo certifikat ISO 14001:2004.

 • V letališki parkirni hiši napolnite električno ali hibridno vozilo

  Aerodrom Ljubljana je pozoren na želje in potrebe uporabnikov ljubljanskega letališča, hkrati pa si prizadeva zmanjševati škodljive vplive njegovih dejavnosti na okolje.

 • Aerodrom Ljubljana prejel certifikat za Evropsko zeleno pisarno

  Družba Aerodrom Ljubljana je svoja prizadevanja za stalno zmanjševanje škodljivih vplivov njenih dejavnosti na okolje nadgradila z ukrepi za ozelenjevanje pisarne.

 • Spremljanje hrupa v okolici ljubljanskega letališča »v živo« na spletu

  Na spletni strani Aerodroma Ljubljana je mogoče prek posebne aplikacije v živo spremljati aktualne podatke o hrupu, ki ga v okolici letališča povzročajo letala.

 • Po svetu se širi zeleno sporočilo iz Slovenije

  Številne oči po svetu so uprte v novo poslanstvo slovenskega biologa, naravovarstvenika in fotografa, Matevža Lenarčiča, ki si prizadeva pokazati, kako zelo zmogljivo in ekološko učinkovito je lahko ultralahko letalo.Trajnostna razkritjaNaložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija
iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje spletne strani je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.