Strokovna delavnica Od materiala do ekodizajna – embalaža v krožnem gospodarstvu

Strokovna delavnica Od materiala do ekodizajna – embalaža v krožnem gospodarstvu

 

 Kdaj  torek, 12. november, od 9.30 do 14.00 ure
 Kje  RITS (Razvojno inovacijsko-tehnološko središče), Kidričeva 25, Celje (ulični pogled )

 

Dostopajte do predstavitev s strokovne delavnice

Program:

 9.00-9.30  Registracija

Uvodne predstavitve

 9.30  Priložnosti in pasti do trajnostne embalaže (mag. Vanesa Čanji, Fit media)
 9.50  Primerjalna ocena življenjskega ciklusa alternativnih embalažnih materialov za pijače (dr. Damjan Krajnc, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerza v Mariboru)
 10.10  Aktivna in pametna embalaža za živila (dr. Diana Gregor Svetec, Naravoslovnotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani)
 10.30  Ekodizajn in dodana vrednost izdelka (izr. prof. mag. Barbara Prinčič, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Univerza v Ljubljani)
11.00-11.30 Odmor
11.30

Primeri praks – pogovor o embalažah iz različnih materialov
(od plastike do steklenice iz polietilena teraftalata, steklenice (GL71), pločevinke iz aluminija, do digitalne nadgradnje tiskovin, kolekcije Eko office idr.)

12.00

Na poti trajnostne embalaže
Obravnava konkretnih primerov embalaž (delo v skupinah)

14.00 Zaključek


Strokovna delavnica išče 
praktične odgovore na izzive pri razvoju trajnostne embalaže in povezuje akterje v vrednostni verigi – proizvajalce, živilce, trgovce, zbiralce, predelovalce odpadne embalaže in stroko.

Embalažna delavnica je brezplačna, obvezna je predhodna prijava do četrtka, 7. novembra 2019, na e-naslov info@zelenaslovenija.si. Pri prijavi napišite ime in priimek, funkcija, podjetje/organizacija, e-naslov, telefonska številka. Iz enega podjetja lahko pride tudi več udeležencev – do zapolnitve mest.

 

Kontakt za več informacij:

Tanja Pangerl
03 42 66 716
info@zelenaslovenija.si

 

Organizatorji:

 

Kaj so o delavnici povedali nekateri udeleženci?

»Še enkrat se zahvaljujem za delavnico oz. predavanja na temo trajnostne embalaže. Odlično izpeljano, želela bi si več takšnih dogodkov in druženja na podobne teme, le skupaj bomo dosegli več.« Martina Grabar Verhovnik, kreativni vodja skupine, Celjske mesnine d.d.

»Z včerajšnjo delavnico sem bila zelo zadovoljna, lahko rečem da celo navdušena. Zelo dobrodošlo bi bilo, če bi bile te delavnice bolj pogoste. S tovrstnimi predavanji bi nas tako sproti seznanjali z novostmi oz. aktualnimi temami na področju embalaže, udeleženci pa bi si z delom v skupinah izmenjevali svoje izkušnje in znanje. Zelo podpiram!« Barbara Pellis, specialist razvoja produktov, Mercator – Emba d.d.

»Z izvedbo, tematiko in pestrostjo predavateljev sem zelo zadovoljna. Slovenija še kako potrebuje kvalitetna predavanja.« Iris Lazar Vinkler, koordinator za razvoj trgovske znamke, Mercator, d.d. 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija
iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje spletne strani je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.