Testiranje na živalih v EU ostaja še po letu 2013

Torek, 17. April 2012

Test_drazenja_koze
Test dražnja kože na zajcu (Foto: www.all-creatures.org)

Društvo za zaščito živali Ljubljana opozarja na črni scenarij, po katerem bo Evropska unija podaljšala rok za popolno odpravo testiranj na živalih znotraj EU, ki bi sicer s prihodnjih letom potekel.

Društvo, ki ljudi osvešča o krutih in nepotrebnih metodah testiranj na živalih v kozmetične (in medicinske) namene, zato vse poziva k podpisu mednarodne peticije za preprečitev testiranj na živalih in dokončno izvedbo trenutnega veljavnega zakona.

V laboratorijih EU vsake tri minute umre ena žival, na svojem spletnem portalu piše Društvo za zaščito živali Ljubljana. Po podatkih Revizije direkcije 86/609 je vsako leto izključno zaradi testiranj medicinskih in kozmetičnih sestavin in izdelkov samo v Evropi ubitih in mučenih okoli 12 milijonov, po svetu pa kar prek 115 milijonov živali na leto.

Živali so pri testiranju izpostavljene nepredstavljivemu trpljenju in bolečinam, živijo v strahu in šoku, so nemočne in prestrašene, še navajajo v društvu. Namesto naravnega okolja so stisnjene v jeklene kletke, odtrgane od svojih mater in družin, izolirane. Živali so čuteča bitja, ki poznajo strah, ljubezen, žalost in imajo čustva in občutke.

Mednarodno peticijo lahko podpišete tukaj.

Več o mučenjih in poskusih si lahko preberete na spletni strani Društva za zaščito živali Ljubljana.

Vir: Eko Dnevnik