Zelena-Slovenija-logo

Portal za trajnostni razvoj

Kontakt:

Kontaktirajte nas na e-naslov info@zelenaslovenija.si ali pokličite na 03 42 66 700.

Poiskali bomo ustrezno rešitev za vas.

O natečaju

Družba BTC in Zelena Slovenija sta septembra 2011 objavila natečaj, v okviru katerega osnovnošolce iz Mestne občine Ljubljana vabita k ustvarjanju ptičjih hišic iz odpadnih materialov.

Srečko

Navodila za sodelovanje

K sodelovanju v natečaju vabimo vse osnovne šole iz Mestne občine Ljubljana.

PRVA PRIJAVA: osnovni podatki udeleženih šol

Do vključno 24. 10. 2011 je bil čas za osnovno prijavo na e-naslov info@zelenaslovenija.si. Prijave so pošiljali učitelji/mentorji v imenu učencev, s čimer se je skupina pod vodstvom mentorja zavezala k sodelovanju.

Vsaka šola sme prijaviti največ 3 hišice z avtorji (pri vsaki hišici lahko sodeluje eden ali več učencev, a ne več kot 10). Selekcijo treh najlepših ptičjih hišic izvede šola sama.

DRUGA PRIJAVA: posredovanje fotografij

Najpozneje do 3. 1. 2012 pošljejo učitelji/mentorji na e-naslov info@zelenaslovenija.si fotografijo izdelane hišice (vsaka šola lahko sodeluje z največ tremi hišicami). Za vsako fotografijo naj se v e-sporočilu pripišejo podatki:

 • ime šole z naslovom;
 • naziv skupine, ki prispeva izdelek;
 • kontaktni podatki mentorja ter imena in priimki sodelujočih avtorjev ideje;
 • seznam materialov, ki so jih učenci uporabili za ustvarjanje ptičje hišice.

Poslane fotografije vseh kategorij naj bodo dobre resolucije. Prispevki, ki so večji od 15 MB, se ne pošiljajo po elektronski pošti, temveč se pošljejo na zgoščenki na poštni naslov: Fit media d.o.o., Kidričeva 25, 3000 Celje, s pripisom »Otroci ustvarjajo ptičje hišice«.

TRETJA PRIJAVA: dostava ptičjih hišic

Šole same poskrbijo za dostavo ptičjih hišic v spodnjo etažo Emporiuma v BTC (Šmartinska 152, Ljubljana) na dan 16. 1. 2012, tri dni pred otvoritvijo razstave.

Makete ptičjih hišic (izdelki, ne risbe ali fotografije) naj bodo:

 • izdelane iz čim več raznovrstnih odpadnih materialov;
 • uporabne, in sicer za plemeniti namen hranjenja ptičkov v mrzlih mesecih;
 • primerne velikosti za razstavo (dimenzije maksimalno 30 x 30 x 30 cm).

Na spodnjem delu vsake hišice naj bo prilepljen prijavni list s čitljivo zapisanimi podatki:

 • ime šole z naslovom;
 • naziv skupine, ki prispeva izdelek;
 • kontaktni podatki mentorja ter imena in priimki sodelujočih avtorjev ideje;
 • seznam materialov, ki so jih učenci uporabili za ustvarjanje ptičje hišice.

Učenci sodelujejo v tekmovanju »Otroci ustvarjajo ptičje hišice« z dovoljenjem svojih staršev oz. osebe, ki za njih skrbi. Pred pričetkom sodelovanja morajo starši učencev, ki bodo sodelovali v navedenem tekmovanju mentorju/učitelju izročiti soglasje, ki se priloži izdelkom ob izteku natečaja. S podpisom soglasja starši sprejemajo pravila tekmovanja in dovolijo objavo izdelkov svojih otrok na razstavi in v medijih.

Vsi sodelujoči se strinjajo, da se izdelki družbi BTC izročijo v trajno last in se lahko uporabijo za promocijo natečaja v okviru razstave (v Ljubljani, Novem mestu in Murski Soboti).

Potek natečaja in navodila so navedena tudi na podstraneh spletnega mesta www.eko-btc.si ter na spletni strani www.zelenaslovenija.si